Σταυρός βάπτισης

person Posted By: El. Menekou list In: Φυλαχτά On:

Ο σταυρός είναι ένα κόσμημα που δεν χρειάζεται συστάσεις ιδίως στην Ελλάδα.

     Είναι ένα πολύτιμο φυλαχτό το οποίο μας συντροφεύει σ’ όλη μας τη ζωή. Ένα κόσμημα γεμάτο συμβολισμούς κι ευχάριστες αναμνήσεις. Αποτελεί δε το επιστέγασμα της χριστιανικής πίστης. 

     Όπως χαρακτηριστικά έγραψε ο Απόστολος Παύλος στην επιστολή του προς του Γαλάτες: Όσοι έχετε βαπτιστεί στο όνομα του Χριστού, εφορέσατε τον Χριστόν και ενωθήκατε με αυτόν». Γι αυτό το λόγο κανένα άλλο κόσμημα δεν μπορεί να αντικαταστήσει τον σταυρό βάπτισης. Αποτελεί τον αναπόσπαστο κρίκο σύνδεσης του νεοφώτιστου με την πνευματική του οικογένεια.

     Εκτός όμως από την βάπτιση, ο σταυρός αποτελεί κι ένα εξαιρετικό δώρο αρραβώνα αφού επισφραγίζει, ως σύμβολο προστασίας για μια νέα οικογένεια, νέες δεσμεύσεις μια νέα ζωή.

     Ο σχεδιασμός τους γίνεται πάντα με γνώμονα την Ελληνορθόδοξη παράδοση παρόλο που μερικοί από αυτούς είναι ποιο περίτεχνοι. Σε κλασικό ή ποιο μοντέρνο στυλ αποτελεί πάντα ένα κόσμημα έντονης πνευματικότητας.

Επιλέξτε από τις συλλογές MenekouCrosses, τον Ανδρικό ή Γυναικείο Σταυρό  για το νέο πολύτιμο μέλος της οικογενείας σας.

Σχόλια

Leave your comment

Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Έχεις ήδη λογαριασμό;
Σύνδεση Ή Reset password