Φυλαχτά

person Posted By: El. Menekou list In: Τα νέα μας On:

Μάτιασμα, βασκανία ή "κακό μάτι" είναι η πεποίθηση κατά την οποία είναι δυνατό να επηρεαστεί αρνητικά ένας άνθρωπος εξαιτίας του φθόνου ή ακόμα και του έντονου θαυμασμού που τρέφει προς αυτόν κάποιος άλλος.

Είτε πρόκειται για δεισιδαιμονία είτε όχι, η παραδοχή ότι το "κακό μάτι" υπάρχει, έχει τις ρίζες της στην αρχαιότητα, και είναι μία από εκείνες τις παλαιές πεποιθήσεις που δεν έσβησαν στο πέρασμα του χρόνου.

Σύμφωνα με τη δεισιδαιμονία, μια ματιά του κακού ματιού πιστεύεται ότι έχει την ικανότητα να προκαλεί τραυματισμό ή θάνατο σε εκείνους που πέφτει. Η πίστη στο κακό μάτι είναι αρχαία και πανταχού παρούσα: συνέβη στην αρχαία Ελλάδα και τη Ρώμη, απαντάται σε εβραϊκές, ισλαμικές, βουδιστικές και ινδουιστικές παραδόσεις και σε λαϊκούς πολιτισμούς και προκαταρκτικές κοινωνίες.

Το κακό μάτι ως Πίστη ή δεισιδαιμονία, έχει επιμείνει σε όλο τον κόσμο μέχρι σήμερα.  Ένας τρόπος αντιμετώπισης του "κακού ματιού" είναι διάφορα κοσμήματα φυλαχτά.

Επιλέξτε από τις συλλογές MenekouCrosses, το φυλαχτό για το  νέο πολύτιμο μέλος της οικογενείας σας.

Σχόλια

Leave your comment

Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Έχεις ήδη λογαριασμό;
Σύνδεση Ή Reset password